Search
planetcare-5cpBWEl6y6c-unsplash

Ποιο το όφελος να έχεις ένα μεγαλύτερο πλυντήριο ρούχων; 

 Από όποια πλευρά και αν το δεις, πάλι στην τσέπη σου καταλήγεις.

Η επιλογή ενός πλυντηρίου ρούχων δεν πρέπει να λαμβάνεται ούτε αψήφιστα ούτε βεβιασμένα. Χρειάζεται να συνυπολογίσεις ένα σωρό παράγοντες. Το κυριότερο είναι ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Προτού ωστόσο βιαστείς να πεις πως μένεις μόνος/η, άρα ένα μικρό πλυντήριο κάνει τη δουλειά του, καλύτερα να διαβάσεις το πιο κάτω κείμενο για να αναθεωρήσεις. 

Η χωρητικότητα λοιπόν του πλυντηρίου σου είναι καίριας σημασίας και ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να λάβεις υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, υπάρχει η τάση να αυξάνεται η χωρητικότητα των πλυντηρίων, η οποία ως γνωστόν μετριέται σε κιλά ρούχων. Το βάρος δηλαδή που αντέχει ο κάδος του πλυντηρίου, με τη χωρητικότητα να κυμαίνεται από 5 kg έως και 13 kg.

Αναμφίβολα, ένα πλυντήριο χωρητικότητας 5 kg δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας, με παιδιά. Γι΄αυτό άλλωστε, οι κατασκευαστές  πλυντηρίων ανταποκρινόμενοι στις αυξανόμενες απαιτήσεις του κοινού, λανσάρουν ηλεκτρικές συσκευές μεγαλύτερης χωρητικότητας σε σχέση με το παρελθόν. 

Εύλογα, θα αναρωτιέσαι τι να κάνεις το μεγάλο πλυντήριο αν δεν έχεις ούτε παιδί, ούτε σκυλί. Αν αναλογιστείς τα χρήματα που ξοδεύεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για να πάρεις στο καθαριστήριο τα ριχτάρια του καναπέ, τις κουβέρτες, τις κουρτίνες και άλλα ογκώδη υφάσματα, ενώ κάλλιστα θα μπορούσες να τα πλύνεις από την άνεσή του σπιτιού σου και πολύ πιο οικονομικά, θα αντιληφθείς γιατί αποτελεί μια «κρυφή» επένδυση, που θα σου εξοικονομήσει χρήματα εις βάθος χρόνου. Όσο για το «ατράνταχτο» επιχείρημα ότι θα πρέπει να περιμένεις μια εβδομάδα τουλάχιστον για να γεμίσει το πλυντήριο με τα άπλυτα σου, θα καταρριφθεί στη στιγμή, καθώς σχεδόν όλα τα πλυντήρια διαθέτουν προγράμματα μικρών πλύσεων. Έτσι, εξοικονομείς, χρόνο, ρεύμα, νερό και απορρυπαντικά. Με λίγα λόγια, η τσέπη σου πάλι βγαίνει κερδισμένη. 

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για μια τετραμελή οικογένεια, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος του κάδου του πλυντηρίου εξασφαλίζει λιγότερες πλύσεις μέσα στην εβδομάδα. Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει οικονομία σε νερό, ρεύμα και απορρυπαντικά. 

Μαζί με το μέγεθος του κάδου, θα πρέπει να λάβεις υπόψη τον αριθμό στροφών των πλύσεων της ηλεκτρικής συσκευής που θα επιλέξεις.Τα περισσότερα πλυντήρια ρούχων κυμαίνονται μεταξύ 800 και 1.600 στροφών. Ο κάδος δηλαδή περιστρέφεται μεταξύ 800 και 1.600 στροφών το λεπτό. Όταν οι στροφές είναι υψηλές, τα ρούχα βγαίνουν από τον κάδο στεγνότερα και έτσι μειώνεται η ώρα που απαιτείται για το στέγνωμα. Για να προστατέψεις ωστόσο τα ρούχα σου από το έντονο στύψιμο που συνήθως τα φθείρει, επέλεξε το πρόγραμμα για ευαίσθητα, μάλλινα κ.ο.κ,  που διαθέτουν οι πλείστες συσκευές. 

Με την εξέλιξή της τεχνολογίας, τα πλυντήρια ρούχων στις μέρες μας έχουν μεταμορφωθεί σε «έξυπνες» συσκευές, που διευκολύνουν απίστευτα τη ζωή μας. Μια από τις βασικότερες «έξυπνες» λειτουργίες είναι η αυτόματη αναγνώριση των δεδομένων πλύσης, όπως εκείνη του αυτόματου ζυγίσματος. Οι ειδικοί αισθητήρες αντιλαμβάνονται το βάρος του φορτίου και το βαθμό του λερώματος, προκειμένου να γίνεται ανάλογη χρήση νερού και  απορρυπαντικού.

Μην αγνοήσεις κατά την επιλογή να τσεκάρεις τα επίπεδα θορύβου, την αντικραδασμική δυνατότητα της συσκευής, καθώς και τη δυνατότητα να παραμένει σταθερός ο κάδος σε υψηλές ταχύτητες περιστροφής. Να έχεις κατά νου ότι πολλά πλυντήρια διαθέτουν μεγαλύτερο άνοιγμα πόρτας για ευκολότερο άδειασμα, ενώ διασφάλισε ότι σε βολεύει η πλευρά που ανοίγει, ανάλογα με το σημείο του σπιτιού σου που θα το τοποθετήσεις. Εννοείται πως εξασφαλίζεις συνάμα πως είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης και μαθαίνεις εξ αρχής τη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση βλάβης, τα χρόνια εγγύησης και την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου.

Γιατί μπορεί το μέγεθος να είναι σημαντικό στην προκειμένη, αλλά δεν είναι το μόνο που πρέπει να σκεφτείς. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις πως είσαι σε καλά χέρια όταν κάνεις την επιλογή, μιας συσκευής που κυριολεκτικά θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά σου. Κοντά μας θα βρεις αυτό που αναζητάς, με τους έμπειρους συμβούλους πωλήσεων να σε καθοδηγούν βήμα- βήμα, ανάλογα με τις ανάγκες και το budget σου. Προτού επισκεφθείς ένα από τα καταστήματα μας, μπορείς να πάρεις μια «γεύση» ΕΔΩ 

Share this post

Scroll to Top

Subscribe to our newsletter

Stay up to date with our latest news and offers.