Search
car-6603726_1920

 Πάσχα στο χωριό

Στη λίστα με τα απαραίτητα, σημείωσε ποιες συσκευές θα πάρεις μαζί σου για να μη σου λείψει τίποτα 

Το Πάσχα θέλει το χωριό του και εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές στον προσωπικό μας παράδεισο, που μας συνδέει με τις ρίζες μας και μας ξυπνά όμορφες μνήμες. Εκεί που γινόμαστε πάλι παιδιά, συντροφιά με αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Το Πάσχα δεν είναι απλά η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης. Είναι η εποχή που ερχόμαστε πιο κοντά στα ήθη και τα έθιμα μας. Που δεν τα θεωρούμε ξεπερασμένα, αλλά τα σεβόμαστε καθώς αναγνωρίζουμε πως θα διαμόρφωσαν την προσωπικότητά μας, επιζητώντας το αντίστοιχο για τα παιδιά μας. 

Είναι η περίοδος που προσδοκούμε για να ανταμώσουμε τους γνωστούς και τους φίλους, να ζυμώσουμε παρέα με τις γιαγιάδες του χωριού και να βάψουμε τα αυγά με τα αγριολούλουδα που μαζέψαμε νωρίτερα με τα καμάρια μας, χωρίς να κοιτάμε το ρολόι. Το Πάσχα άλλωστε είναι συνυφασμένο με την οικογένεια και ο χρόνος μαζί της, είναι ιερός και πολύτιμος. 

Βέβαια καλά όλα αυτά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως αυτές τις μέρες θα «απαρνηθούμε» την άνεση και την ευκολία μας. Οπότε είναι σημαντικό να έχεις προνοήσει το σπίτι στο χωριό να διαθέτει ένα ευρύχωρο ψυγείο. Εάν αυτό που διαθέτεις χρονολογείται, καλό είναι να το αντικαταστήσεις με ένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης για εξοικονόμηση ρεύματος. Σε περίπτωση που το σπίτι στο χωριό είναι κλειστό καιρό και το ψυγείο εκτός λειτουργίας, φρόντισε να προνοήσεις να το καθαρίσεις εγκαίρως και να το θέσεις σε λειτουργία πριν την άφιξή σου και την τοποθέτηση των τροφών. 

Όσο ευρύχωρο και αν είναι το ψυγείο για τα δεδομένα του σπιτιού στο χωριό πάντα, ένας καταψύκτης θα αποδειχθεί σωτήριος. Ειδικά στις μέρες μας που η zero waste φιλοσοφία τείνει να καταστεί τρόπος ζωής, το να έχεις ένα καταψύκτη βοηθά στο να μην πετάς φαγητό. Φτάνει να αποθηκεύεις τα τρόφιμά σου σωστά. 

Παρόλο που το Πάσχα η περιβόητη «φουκού» έχει δεσπόζουσα θέση σε κάθε σπίτι και εξοχικό, φρόντισε να «κουβαλήσεις» μαζί σου την ψησταριά σου. Εκτός του ό,τι η νέας γενιάς ψησταριές μεταφέρονται εύκολα και καθαρίζονται γρήγορα, το μαγείρεμα μαζί τους γίνεται παιχνιδάκι και προπάντων πιο υγιεινό. 

Από την άλλη, με τόσο κόσμο στο σπίτι να πηγαινοέρχεται φρόντισε να μη σας λείψει το νερό, καθώς η ενυδάτωση ολόχρονα είναι ζωτικής σημασίας. Ένας ψύκτης/ψυγείο νερού θα σου λύσει τα χέρια και δε θα χρειάζεται να κουβαλάς νερό από το σούπερ μάρκετ. Θα έχεις άμεσα νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία, κάνοντας συνάμα και οικονομία στην τσέπη σου μιας και το εμφιαλωμένο νερό στην τελική κοστίζει περισσότερο. 

Εννοείται πως όπως σε κάθε οικία, έτσι και στο σπίτι στο χωριό, οι μικροσυσκευές είναι οι μεγάλοι σου σύμμαχοι. Είτε για τον πρωινό είτε για τον απογευματινό καφέ, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου μια μηχανή του καφέ. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πακετάρεις και το 

airfryer σου, που αν το χρησιμοποιείς σίγουρα έχει αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύεις και επειδή μαζί του μπορείς να φτιάξεις τα πάντα, δε θα μπορέσεις να το αποχωριστείς ούτε όσο είσαι στο χωριό. 

Πάντως ό,τι και εάν τελικά προσθέσεις στις αποσκευές σου ή αποκτήσεις σε μόνιμη βάση για το σπίτι εκεί, ένα είναι σίγουρο. Το Πάσχα του 2023 θα είναι μοναδικό γιατί εκείνο που κάνει τις μέρες στο χωριό ξεχωριστές είναι οι μυρωδιές και τα αρώματα. Η ευωδιά από τις πασχαλιές, τους κατιφέδες και τους πανσέδες αναμειγνύεται αρμονικά με τη μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα ψωμιά και κουλουράκια. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι οι άνθρωποι. Οι συγχωριανοί που πίνουν τον καφέ τους στο καφενείο, οι νοικοκυρές που τρέχουν να ετοιμάσουν με περισσή φροντίδα τον επιτάφιο και τα παιδιά που γελάνε με την ψυχή τους, παίζοντας ξέγνοιαστα στα δρομάκια του χωριού. Γιατί στο χωριό ο χρόνος κυλά αλλιώς και όλοι είναι πραγματικά χαρούμενοι. ΕΔΩ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να μη σου λείψει τίποτα το φετινό Πάσχα

Share this post

Scroll to Top

Subscribe to our newsletter

Stay up to date with our latest news and offers.