Search
εξοχικό

Διακοπές στο εξοχικό 

Τι χρειάζεται να έχεις μαζί σου για να μην σου λείψει απολύτως τίποτα 

Όσο και αν γκρινιάζεις πως πάλι θα «είσαι στο ίδιο έργο θεατής», ξέρεις καλά πως είσαι προνομιούχος/ά που διαθέτεις ένα εξοχικό είτε παραθαλάσσια είτε στο χωριό, να ξενοιάσεις και να φορτίσεις τις μπαταρίες σου ενόψει της νέας σεζόν από Σεπτέμβρη. Γιατί αν μη τι άλλο θα γλιτώσεις ένα σημαντικό κονδύλι και θα βρίσκεσαι σ’ ένα χώρο δικό σου, που γνωρίζεις ότι θα περάσεις καλά. Και αυτό στην τελική έχει σημασία…οι όμορφες στιγμές με αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται να είσαι σωστά προετοιμασμένος/ή προκειμένου να μη σου λείψει τίποτα. Όχι πως θα απομονωθείς από τον πολιτισμό, αλλά όσο και να πεις, πρέπει να έχεις όλα όσα σε κάνουν να 

αισθάνεσαι άνετα. Ακόμη και αν έχεις καιρό το εξοχικό σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να μην τα έχεις εξασφαλίσει εις διπλούν και θα χρειαστεί να τα «κουβαλήσεις» μαζί σου από την πόλη, χωρίς την ίδια ώρα να κάνεις κοτζάμ «μετακόμιση» καλοκαιριάτικα. 

Δες πιο κάτω όσα θα χρειαστείς 

Αντικουνουπικά… ο καλύτερος σου φίλος 

Για να προστατευτείς από τον καλοκαιρινό εφιάλτη που ακούει στο όνομα κουνούπια. Ειδικά αν το εξοχικό σου διαθέτει κήπο, επιβάλλονται. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, η επόμενη σου αγορά χρειάζεται να είναι μια γλάστρα βασιλικού. Η μυρωδιά του θα κρατήσει μακριά τα ενοχλητικά κουνούπια και συνάμα θα ευδωσιάσει τον τόπο. Παρ’ όλα αυτά, φρόντισε να έχεις μαζί σου τις απαραίτητες ανακουφιστικές κρέμες αν σε τσιμπήσει κουνούπι ή κάποιο άλλο έντομο. Γενικώς στο εξοχικό πρέπει να υπάρχει ένα κουτί πρώτων βοηθειών, καθώς και παυσίπονα, αχρείαστα να’ ναι. 

Σίτες παντού 

Ελπίζουμε να έχεις προνοήσει ήδη, διότι ως γνωστόν το καλοκαίρι οι άσπονδοι φίλοι μας, τα έντομα, κάνουν αδιακρίτως επιδρομές και δεν τους πτοούν ούτε τα κλειστά παράθυρα ούτε τα κλειστά φώτα. Οπότε οι σίτες αποδεικνύονται σωτήριες, ενώ αερίζουν επαρκώς το σπίτι. Στην αγορά υπάρχουν οικονομικές λύσεις που μπορείς να τις τοποθετήσεις ακόμη και μόνος/η σου. 

Η «φουκού» που έγινε ψησταριά 

Σε περίπτωση που δεν έχεις προνοήσει να έχεις ενσωματωμένη μια στον χώρο της αυλής/βεράντας, προμηθεύσου με μια φορητή (δες περισσότερα σχετικά εδώ). Είναι εξαιρετική η αίσθηση να ψήνεις το ψαράκι που ‘χεις πιάσει φρέσκο λίγες ώρες νωρίτερα, κι ακόμα πιο εξαιρετική καθώς λιώνει στο στόμα. Γενικώς καλοκαίρι και barbeque είναι συνυφασμένα, καθώς δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από εκείνες τις ατελείωτες βραδιές με φίλους, που ψήνεις όλων των ειδών τα κρεατικά, καθώς μοιράζεστε αστείες ιστορίες. Τα κάρβουνα μόνο μην ξεχάσεις, για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή, κυρίως εάν η υπεραγορά δεν είναι κοντά. Φρόντισε γενικώς να εξοπλίσεις την κουζίνα του εξοχικού σου με όλα τα απαραίτητα (εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι). 

Τη δροσιά του να έχεις 

Αν τα οικονομικά σου είναι μια παλιά πονεμένη ιστορία και δεν κατάφερες μέχρι τώρα να εξοπλίσεις το εξοχικό με κλιματιστικά, τα air coolers και οι ανεμιστήρες να’ ναι καλά! Οι δεύτεροι δε χρειάζονται συστάσεις. Τα πρώτα είναι μια αρκετά οικονομική λύση για να δροσίσεις τον χώρο, μιας και λειτουργούν με βάση την εξάτμισή του νερού. 

Ενυδάτωση τώρα 

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά το καλοκαίρι που η εφίδρωση είναι πιο έντονη με τις υψηλές θερμοκρασίες. Επειδή το ψυγείο συνήθως στα εξοχικά είναι πιο μικρά απ’ εκείνο της πρώτης μας κατοικίας, καλό θα ήταν να έχεις έναν ψύκτη νερού. Έτσι δε θα χρειάζεται να έχεις την έννοια να γεμίζεις διαρκώς το ψυγείο με μπουκάλια νερού και διασφαλίζεις πως πάντα θα έχεις παγωμένο νερό στη διάθεσή σου. 

Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται 

Επειδή ο πρωινός καφές για κάποιους δεν είναι μια απλή συνήθεια, αλλά μια ολόκληρη ιεροτελεστία που τηρούν ευλαβικά ακόμη και στις διακοπές, είναι καιρός είτε να αποκτήσεις είτε να πάρεις μαζί σου μια καφετέρια. Υπάρχουν πολλές και οικονομικές λύσεις για σένα που δεν θες να στερηθείς τον καφέ, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Το κυριότερο όμως δεν θα έχεις να ανησυχείς πού θα βρεις καφέ εάν το εξοχικό σου είναι κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. 

Επιτραπέζια και συνδρομητική 

Αν θα πας στο εξοχικό με παρέα, να θυμάσαι πως χρειάζεσαι αυτό το «όπλο» στη φαρέτρα σου. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, με πιο διαχρονικές αξίες τα χαρτιά, το τάβλι και τη Μονόπολη. Επίσης, αν έχεις συνδρομητική τηλεόραση, φρόντισε να κάνεις τις απαραίτητες διαδικασίες για το εξοχικό ώστε να μπορείς να διοργανώνεις βραδιές σινεμά με την παρέα, που είναι must τώρα το καλοκαίρι. 

Μπαταρίες και φορτιστές

Αυτά κι αν είναι basic. Πάρε φορτιστές για κινητά, laptops, tablets και όποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή θα έχεις μαζί σου. Και επειδή το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι, μην ξεχάσεις τις μπαταρίες για τα τηλεκοντρόλ, τον φακό, το φορητό ανεμιστηράκι, ή όποιο άλλο gadget διαθέτεις. Είπαμε, μπορεί το εξοχικό να μη βρίσκεται στην έρημο, αλλά επειδή συνήθως οι μπαταρίες χρειάζονται την πιο ακατάλληλη ώρα -βλέπε όταν είναι κλειστά τα μαγαζιά- προτίμησε να έχεις εφεδρικές στο επιθυμητό μέγεθος σε κάποιο συρτάρι, προς αποφυγή γκρίνιας, ειδικά αν έχεις ανυπόμονα παιδιά.

Share this post

Scroll to Top

Subscribe to our newsletter

Stay up to date with our latest news and offers.